Voorzitter PAOK eist werkverbod voor Haan

ROTTERDAM, 17 OKT. De voorzitter van PAOK Saloniki, Thomas Voulinos, wil Arie Haan in kort geding verbieden bij Feyenoord te werken. De trainer zegde vorige week zijn contract op bij de Griekse club. Gisteren begon hij als opvolger van Wim van Hanegem in De Kuip. Voulinos, die in Nederland is, noemt Haan in een interview met deze krant een “een veldheer die zijn soldaten in de steek heeft gelaten”.

Het kort geding dient vrijdagmiddag in Rotterdam. Voulinos hoopt dat het zover niet komt en doet een oproep aan Haan samen met hem terug te vliegen naar Griekenland. In het uiterste geval wil Voulinos via de wereldvoetbalbond FIFA en Europese bond UEFA proberen Haan een werkverbod op te leggen.

Voulinos zegt verrast te zijn door het plotselinge vertrek van de trainer: “Haan en Feyenoord hebben een spelletje gespeeld.” Een afkoopsom of een andere schikking accepteert Voulinos niet, hij eist de terugkeer van Haan. “Als hij weer bij ons verder gaat, is de rust na twee dagen weergekeerd. Dan zullen we samen eten en wijn drinken.” Volgens Voulinos was het clubbeleid volledig op Haan afgestemd. Op zijn advies investeerde PAOK de afgelopen anderhalf jaar 2,75 miljoen gulden in nieuwe spelers. In Haans contract is volgens Voulinos een clausule opgenomen dat hij bij vertrek de aangekochte spelers moet meenemen.

Haan noch Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik wilde vanochtend reageren op de uitlatingen van Voulinos. Op de vraag of hij vandaag nog op het vliegtuig naar Saloniki stapt, reageerde Haan vanochtend met een brede grijns.

    • Erik Oudshoorn