Trocadero-complex Londen naar beurs

Het Trocadero-complex, een labyrint van videohallen, bioscopen en kleine restaurants gelegen aan het Londense Piccadilly Circus, wordt een beursgenoteerde onderneming. De eigenaar, het onroerend-goedbedrijf Burford Holdings, splitst het complex voor een groot deel af. Dat zal ongeveer zeventig miljoen pond sterling (176 miljoen gulden) opbrengen. Burford houdt een belang van 29,5 procent in de nieuwe onderneming, Trocadero plc genaamd.

In 1994 kocht Burlings het toen enigszins uitgeleefde Trocadero voor 94 miljoen pond (tegen de huidige koers 237 miljoen gulden). Het Japanse Sega moest daarna een groot deel van het complex omtoveren tot Segaworld, het eerste themapark van de videospelletjesgigant buiten Japan, een 'facelift' van 22 miljoen pond (55 miljoen gulden). Segaworld gaat halverwege volgend jaar open. Jaarlijks bezoeken zestien miljoen bezoekers het complex.

De stukken van Trocadero zullen worden verhandeld op de Londense Alternative Investment Market (AIM), een effectenbeurs voor kleinere bedrijven.