Péchiney verkoopt dochter Howmet

Het Franse staatsconcern Péchiney (aluminium en verpakkingen) heeft zijn Amerikaanse dochter Howmet Corporation voor 4,4 miljard franc (1,4 miljard gulden) verkocht aan Carlyle Group en Thiokol Corporation. Howmet maakt onderdelen voor motoren. Het bedrijf boekt daarmee een jaaromzet van ongeveer 900 miljoen dollar. Howmet heeft 8.500 mensen in dienst.

Deze transactie is de laatste in een reeks van Péchiney in het kader van de in april begonnen afstoting van belangen met het oog op de ophanden zijnde vermindering van het staatsbelang in deze onderneming. Voor ongeveer 10 miljard franc (3,2 miljard gulden) aan activiteiten en belangen is inmiddels afgestoten.

Volgens de Franse minister voor industrie Yves Galland zal de verkoop van Péchiney mogelijk al volgende maand een aanvang nemen, nog vóór de geplande verkoop van Renault die als gevolg van de verslechterde beursstemming voor het autofonds naar alle waarschijnlijkheid wordt uitgesteld naar een later tijdstip.