PAPAJA- AVOCADOSALADE

Toen ik dit recept van mijn vriendin Sandi op Vancouver Island kreeg, beloofde ik mijn bron te noemen. Toch heb ik het recept ietsje veranderd door waterkers in plaats van Romeinse sla te gebruiken. De smaken en structuren in deze salade vormen een perfect geheel en de prachtige kleuren zijn een lust voor het oog.

Voor 4 tot 6 personen:

Vinaigrette:

3 eetlepels suiker

1 theelepel mosterdpoeder

2 theelepels zout

2 eetlepels papajapitjes

1,25 deciliter witte-wijnazijn

1,25 deciliter plantaardige olie

2 lente-uitjes, gesnipperd

1 grote bos waterkers, bijgesneden

1 rijpe papaja, geschild, 2 eetlepels van de pitjes bewaard en het vruchtvlees in blokjes gesneden

1 grote rijpe avocado, gepeld en het vruchtvlees in blokjes gesneden

1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden

Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een blender en draai tot de papajapitjes op grof gemalen peper lijken. Zet de vinaigrette in de koelkas en laat circa 1 uur koud worden.

Was de waterkers en slinger hem droog. Doe de waterkers in een brede schaal. Schep de blokjes papaja en avocado en de uiringen door de waterkers. Serveer de salade en geef er de vinaigrette apart bij zodat ieder de salade naar eigen smaak kan aanmaken.

    • Kim Maclean