Macintosh koopt meubelketen België

De Macintosh Retail Group heeft met terugwerkende kracht tot 1 maart van dit jaar de Belgische meubelketen Crusoë overgenomen. Crusoë exploiteert momenteel tien grotere zaken in Brussel en Wallonië met een totale oppervlakte van ruim 13.000 vierkante meter. Over de overnamesom die Macintosh betaalt aan de Brusselse eigenaar Les Meubles Armand Rentiers doet de Maastrichtse onderneming geen mededelingen.

Het “goed winstgevende” Crusoë telt vijftig medewerkers die vorig jaar een omzet van 50 miljoen gulden produceerden. Macintosh heeft in België de tapijtwinkels van Tonton Tapis. In Frankrijk werd enkele jaren geleden de keten van behang- en woninginrichtingszaken GP Décors overgenomen. In Nederland is Macintosh op het gebied van woninginrichting werkzaam met de winkelketens Kwantum en Bartels Decor.