Hans van Zeeland nieuwe coach waterpoloploeg

UTRECHT, 17 OKT. Hans van Zeeland is de opvolger van Ivo Trumbic als bondscoach van het nationale waterpolo-zevental. De 41-jarige Arnhemmer leidt de ploeg vooralsnog tot en met het laatste olympische kwalificatietoernooi in februari in Berlijn.

Van Zeeland moet de nationale ploeg naar Atlanta brengen. Daarvoor dient hij zich half januari in het Europese kwalificatietoernooi te plaatsen voor het wereldkwalificatietoernooi, half februari in Berlijn. In Berlijn liggen vijf tickets klaar voor het olympisch toernooi.

Trumbic en de KNZB gingen na het eerste kwalificatietoernooi in Atlanta uit elkaar. Daar werd de ploeg zevende in een veld van acht. De 60-jarige Kroaat had een contract tot 1 januari 1997.

Van Zeeland was tot aan het begin van dit seizoen vijf jaar werkzaam bij AZ&PC. Met de Amersfoortse club werd hij in die periode twee keer landskampioen. In zijn actieve loopbaan speelde hij ruim 200 keer in de Nederlandse ploeg. Hoogtepunt was het olympisch brons in Montreal 1976, onder leiding van Trumbic.