Chase Manhattan ziet winst inzakken

In tegenstelling tot sterke resultaatsverbetering van een aantal Amerikaanse banken (NationsBank + 23 procent, First Chicago + 35 procent, First Interstate + 83 procent) heeft Chase Manhattan de netto winst in het derde kwartaal met ruim 7 procent zien dalen van 305 miljoen dollar (1,49 dollar per aandeel) tot 283 miljoen dollar (1,40 dollar per aandeel). De bank wijst er op dat het resultaat van een jaar geleden was geflatteerd door de opbrengst van de verkoop van onroerend goed.

Over de eerste negen maanden van dit jaar daalde de winst van 976 miljoen (4,76 dollar per aandeel) tot 825 miljoen dollar (4,07 dollar per aandeel). Chase kondigde eind augustus een fusie aan met Chemical Banking Corporation, een combinatie waaruit de grootste bank in de VS zal onstaan.