Bericht over Franse minister verzwakt franc

PARIJS, 17 OKT. De koers van de Franse franc is vanmorgen gedaald tot onder de 32 gulden per 100 franc tegen het middaguur vandaag. Daarmee is de franc opnieuw verzwakt, nadat de Banque de France gistermorgen de tijdelijke renteverhoging die op 5 oktober was doorgevoerd om de koers te steunen ongedaan had gemaakt. Een voorname rol bij de druk op de franc speelde het bericht dat de Franse minister van financiën, Jean Arthuis, betrokken zou zijn geweest bij illegale partijfinanciering via Zwitserland. De franc was juist hersteld van de koersdruk in de afgelopen twee weken toen premier Alain Juppé in opspraak raakte, omdat hij zou zijn bevoordeeld bij de huur van zijn Parijse woning. Op de effectenbeurs in Parijs daalden de koersen gisteren al met anderhalf procent. Vanmorgen kwam daar een daling van de CAC-40-index bij van een derde procent, tot 1784 punten rond het middaguur. (AP, Reuter)