Ajax onderzoekt ongeregeldheden

AMSTERDAM, 17 OKT. Ajax stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden die zondag uitbraken, voor en na de uitwedstrijd van de club tegen FC Twente. Dat zei voorzitter Van Praag een dag na de incidenten.

De rellen rond het Diekmanstadion waren zo hevig dat de politie tot twee keer toe een waarschuwingsschot loste. Zestien personen werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Van Praag wilde gisteren nog niet reageren. “We verkeren nog in de onderzoeksfase.”

Wel liet Van Praag doorschemeren niet geheel gelukkig te zijn met de gang van zaken. “Als ik hoor dat mensen hun auto langs de kant van de weg moesten parkeren, de sleutels in een plastic tas dienden te gooien en maar in een bus hadden te stappen dan denk ik: dit zijn geen maatregelen die vallen onder een goed supportersbeleid.”