NBM-Amstelland kondigt grote acquisitie aan

DEN HAAG, 16 OKT. NBM-Amstelland neemt mogelijk een grote handelsonderneming over. De Haagse aannemer onderhandelt met de aandeelhouders van dit nog onbekende bedrijf, dat in 1994 een omzet genereerde van ongeveer 900 miljoen gulden en een winst van ongeveer 30 miljoen.

NBM hoopt in de loop van vandaag de identiteit van de onderneming te kunnen onthullen. Dat blijkt uit een uiterst summier bericht van NBM aan de beurs.

Een woordvoerder van NBM zegt desgevraagd dat het bericht is verspreid in overleg met de beurs. De aannemer heeft contact opgenomen met de commissaris voor de notering, die toezicht houdt op de beurshandel. Volgens een beurswoordvoerder vreesde NMB dat het nieuws voortijdig zou uitlekken. “Ze waren bang dat het nieuws zou gaan zweven. Nu is er geen sprake meer van ongelijkheid van informatie.”

NBM-Amstelland heeft de afgelopen jaren sterk gewerkt aan uitbreiding van zijn handelsactiviteiten. Kern van de divisie vormen Roelfsema Beheer, Stoel van Klaveren en Wagener. Vorig jaar behaalde de handelsgroep een gezamenlijke omzet van 644 miljoen gulden.

NBM genereerde vorig jaar een totale omzet van 2,17 miljard gulden. De winst bedroeg 30,5 miljoen. In het eerste semester van dit jaar steeg de winst met 38 procent naar 16,3 miljoen gulden, terwijl de omzet nagenoeg ongewijzigd bleef op 997 miljoen. (ANP)