Juppé zegt openingsrede af

PARIJS, 16 OKT. De Franse premier, Alain Juppé, is vanochtend niet verschenen op een prestigieuze internationale conferentie met de titel 'Nieuw Frankrijk', waar hij de grote openingstoespraak zou houden.

De conferentie, die wordt betaald door het Amerikaanse dagblad The Herald Tribune en het Franse instituut voor internationale betrekkkingen, IFRI, wordt vandaag en morgen gehouden in Parijs.

De dagvoorzitter las vanochtend in naam van Juppé, die het op het laatste moment liet afweten, een paar beleefde zinnen voor van papier. De Franse premier had het te druk met het nieuwe Frankrijk dat hij hoopt te kunnen bouwen nadat vorige week de zaak van de goedkope dienstappartementen tegen hem door de justitie werd geseponeerd.

De populariteit van Juppé is zo snel en diep gezakt dat geruchten heersen over zijn vervanging. Volgens assistenten van Juppé heeft de premier deze week verschillende bijeenkomsten afgezegd waarbij hij een publiek van zakenmensen moest toespreken.