Israel ontruimt stad Jenin op 25 oktober

TEL AVIV, 16 OKT. Terwijl de oplopende spanning in Zuid-Libanon de kans op een Israelisch-Syrische toenadering verder verkleint hebben de minister van buitenlandse zaken Shimon Peres en de Palestijnse leider Yasser Arafat gisteren belangrijke vooruitgang geboekt in de uitvoering van het vervolg-autonomie-akkoord. Bij de grenspost Eres werd overeengekomen dat Israel op 25 oktober de stad Jenin in het noordelijke deel van de westelijke Jordaan-oever zal ontruimen en de verkiezingen voor de Palestijnse bestuursraad vóór 22 januari 1996 zullen worden gehouden. Peres zei dat Israel geen bezwaar maakt tegen deelname van Hamas aan deze verkiezingen mits deze Islamitische fundamentalistische organisatie “afziet van terreur”. Daarover zijn intensieve besprekingen gaande tussen Arafat en leiders van Hamas met volgens Palestijnse woordvoerders een “goede kans van slagen”.