Hoge opkomst bij controle sporttassen

GRONINGEN, 16 OKT. Bij de politie van Groningen hebben zich meer dan 3.900 van de in totaal vierduizend (oud)werknemers uit Groningen, Friesland en Drenthe van energiebedrijf Edon met hun sporttas gemeld. Zo'n 75 mensen lieten niets van zich horen. De politie is zeer tevreden met de hoge opkomst.

De politie van Groningen voerde afgelopen weken een grootscheepse controle van de sporttassen uit in het kader van de moord op een 24-jarige tippelaarster uit Groningen. Zij werd op 27 juli door een klant opgepikt. Een week later werd haar romp in het Winschoterdiep gevonden en haar ledematen in een sporttas in het Peizerdiep in het Drentse Roderwolde. Uit onderzoek bleek dat het een tas betrof die Edon vorig jaar in het kerstpakket van haar medewerkers en oud-medewerkers had gestopt. De tas is in een beperkte oplage voor Edon gemaakt en niet in de winkel te koop geweest.

Omdat andere aanwijzingen tot dusver onvoldoende resultaat hadden, besloot de politie alle Edon-medewerkers uit Groningen en Drenthe te vragen zich met de sporttas op het politiebureau te melden. De politie bezocht daarnaast nog vijftig Edon-medewerkers uit Friesland.

Volgens de politie had niet iedereen die zich heeft gemeld, de tas meer in het bezit. Hoe groot dit aantal is, kon de politie vanmorgen niet zeggen. “Wij gaan eerst een aantal verhalen nachecken om zoveel mogelijk mensen definitief af te strepen. Daarna richt het onderzoek zich op de 75 mensen waar we geen contact mee hebben gehad.”

Volgens de woordvoerder hebben Edon-medewerkers ook tips verschaft die nog worden nagetrokken door een twintig man sterk recherchebijstandsteam. De politie hecht grote waarde aan het oplossen van de zaak. Ook twee moorden op twee andere prostituées uit Groningen in de afgelopen twee jaar bleven onopgelost. De drie moorden houden mogelijk verband met elkaar.