Foto

Foto: KOOTWIJK - Ongeveer vijftig belangstellenden maakten dit weekeinde onder leiding van een boswachter een wandeling door verbrand bos bij Kootwijk. Op 11 augustus verwoestte een voor Nederlandse begrippen grote bosbrand 100 hectare bos in de omgeving van de A1, ter hoogte van de afslag Kootwijk. Er verbrandden vooral jeneverbesbomen, vliegdennen, grove dennen, jonge berken en eiken. Om tegemoet te komen aan de vragen organiseert Staatsbosbeheer de komende twee weken excursies door het gebied, vertelt E. Klein Lebbink, districthoofd Veluwe van Staatsbosbeheer. Het bos wordt niet opnieuw beplant. Klein Lebbink: “We laten alles gewoon liggen. We willen kijken wat er gebeurt als de natuur haar gang kan gaan. Langzaam en voorzichtig zie je de loofbomen weer uitlopen. Maar de jeneverbessen, die kiemen hier slecht.” (Foto Evelyn Jacq)