Elleboogstoot kost Koeman zondag topduel tegen Ajax

Feyenoord verzuimde niet alleen van Willem II (2-2) te winnen, maar raakte in Tilburg ook aanvoerder Ronald Koeman met een rode kaart kwijt. De verdediger zal daardoor komende zondag tegen Ajax waarschijnlijk niet mogen meedoen. Koeman duwde in de veertiende minuut van de tweede helft geheel onnodig zijn linkerelleboog tegen het hoofd van tegenstander Jack de Gier. Scheidsrechter Temmink was onverbiddelijk.

Koeman bekende na afloop De Gier te hebben geraakt, maar zei dat het geen opzet was. “Ik was een beetje bang. Ik voelde hem in mijn rug komen en maakte me breed.” Commentaar van de ongedeerde De Gier: “Ik denk wel dat het een terechte rode kaart was. Ik kreeg een klap in mijn nek.” Eerder hadden Koeman en De Gier al een paar keer met elkaar in de clinch gelegen. In de eerste helft had de Feyenoorder al geel gekregen toen hij zijn opponent neerlegde.

Vlak voor de rode kaart van Koeman had Feyenoord een achterstand goedgemaakt. Van der Vegt (na een fout van Van Gobbel) en Feskens zetten Willem II in de beginfase van beide helften op een 2-0 voorsprong. Feyenoord speelde de tegenstander bij vlagen van de grasmat. In de periode van de zevende tot en met de twintigste minuut in de eerste helft creëerden de bezoekers liefst zes riante mogelijkheden. Niet één werd er benut. In de tweede helft scoorde de ijverige Obiku met een kopbal en Van Bronckhorst zorgde voor 2-2.

Met een man minder had Feyenoord zelfs de beste kans op de overwinning. Trustfull ging na 65 minuten alleen af op Jimmy van Fessem, maar de Willem II-doelman plukte de bal van zijn voet. Drie minuten voor tijd kwam Willem II ook met tien man te staan. Verdediger Dave Smits legde in een kort tijdsbestek Trustfull en Blinker neer en kon vertrekken.