Arbiter geeft vier rode kaarten

PERNIS, 16 OKT. Scheidsrechter Brouwer uit Rotterdam heeft zaterdag de voetbalwedstrijd Excelsior Pernis - RVVH in de tweede klasse B van het amateurvoetbal moeten staken. In de 77ste minuut gaf hij vier spelers van Excelsior de rode kaart. Met slechts zeven spelers op het veld mocht de club het duel reglementair niet meer vervolgen.

Na de tweede rode kaart onstond een opstootje, waarbij een speler van Excelsior scheidsrechter Brouwer beledigde. “Hij was niet de enige die vervelende dingen riep, maar uit zijn mond kwamen echt mensonterende woorden”, aldus de arbiter.

Na afloop van het gestaakte duel werd Brouwer naar eigen zeggen veilig van het veld geleid. De inmiddels gealarmeerde politie was ter plaatse om boze omstanders in toom te houden. Volgens een politie-woordvoerder hoefden de agenten niet in actie te komen.