VS beschuldigen China en Rusland

WASHINGTON, 14 OKT. De Verenigde Staten hebben China en Rusland gisteren de schuld gegeven van de mislukking van een internationale conferentie die stappen had moeten zetten naar een verbod van landmijnen. Washington riep de twee landen op zijn voorstellen om het grote probleem van landmijnen aan te pakken, ernstig in overweging te nemen. Bij explosies van landmijnen komen maandelijks volgens schattingen van het Interationale Rode Kruis 800 mensen om het leven.

Na drie weken touwtrekken in Wenen deelden de gedelegeerden donderdag mee het niet eens te kunnen worden over een beperking van het gebruik van landmijnen tegen personen. China bij voorbeeld liet weten dat staten, met name in de Derde wereld, het recht hebben mijnen te leggen om zich te verdedigen tegen een buitenlandse agressor. (Reuter)