Ronaldo door knieblessure twee weken uitgeschakeld

EINDHOVEN, 14 OKT. Ronaldo is niet beschikbaar voor de UEFA bekerwedstrijd van PSV tegen Leeds United, dinsdagavond in Engeland. De Braziliaanse spits is twee weken uitgeschakeld. In de interland tegen Uruguay raakte Ronaldo op slag van rust geblesseerd aan de linker knie. Onderzoek in Geldrop door PSV-arts Van den Hoogenband wees uit dat de banden verrekt zijn.

Er bestaat een redelijke kans, dat Ronaldo in de thuiswedstrijd tegen Leeds op 30 oktober weer inzetbaar is. In Eindhoven verklaarde de Braziliaan dat hij zijn contract bij PSV tot 1998 gewoon uitdient. Eerder beweerde de Italiaan Visconti di Mondroni, vice-voorzitter van Inter Milan, dat Ronaldo aan zijn laatste seizoen bij PSV bezig is en in de zomer van '96 overstapt naar Inter.

Marcio Santos wil in Brazilië revalideren na de operatie aan de achillespees. In het Samaritaans-ziekenhuis in Rio de Janeiro is de verdediger van Ajax door chirurg Toledo met succes geholpen aan zijn gescheurde achillespees. Het volledige herstel zou zes maanden duren, zodat hij vermoedelijk dit seizoen niet meer speelt.