INDIASE BORRELNOOTJES

U kunt dit borrelhapje variëren door de chilipeper en garam masala te vervangen door een mengsel van bijvoorbeeld knoflookpoeder, uipoeder, gemalen komijn en gemalen koriander. Als kerriebladen niet verkrijgbaar zijn, kunt u 3 of 4 laurierblaadjes gebruiken en die in stukjes breken.

Voor 8 tot 10 personen:

300 gram ongezouten cashewnoten

100 gram ongezouten hele amandelen

100 gram ongezouten hazelnoten

30 gram boter

1 dessertlepel gemalen chilipeper, of naar smaak

2 theelepels garam masala

6 tot 8 kerriebladen

zout

Doe de cashewnoten in een brede glazen schaal (quicheschaal) en zet die circa 6 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), waarbij u om de minuut de noten omschept tot ze geroosterd zijn. Doe de cashewnoten in een kom en zet weg. Rooster de amandelen op dezelfde manier en doe ze in de kom met de cashewnoten. Rooster de hazelnoten op dezelfde manier, maar doe dat gedurende 3 tot 4 minuten. Doe ze in de kom met de andere noten. Doe de boter in een grote magnetronschaal en leg er het deksel op. Zet de schaal circa 1 minuut in de magnetron op 100%, of tot de boter gesmolten is. Schep er de chilipeper, garam masala en kerriebladen door en zet de schaal afgedekt 1 minuut terug in de magnetron op 100%. Schep de gemengde noten door het specerijmengsel en zet de schaal nog 2 minuten zonder deksel in de magnetron op 100%. Bestrooi met zout naar smaak. Laat de noten afkoelen en dien op.

    • Kim Maclean