Van Aartsen vraagt Albert Heijn uitleg over rundvlees

DEN HAAG, 13 OKT. Landbouwminister Van Aartsen betreurt de beslissing van de supermarktketen Albert Heijn om vrijwel geen Nederlandse rundvlees meer te verkopen. “Ik vind het ongelooflijk jammer”, zei hij gisteravond na afloop van de behandeling van de landbouwbegroting in de Tweede Kamer.

Van Aartsen wil graag uitleg over de motieven van de supermarktketen. Daarvoor nodigt hij de directie binnenkort uit voor een gesprek. “Ik wil weten wat Albert Heijn tot deze stap heeft gebracht. Het is ook voor de rundvleessector van belang te weten wat er aan schort.”

Van Aartsen zei echter ook nadrukkelijk zich niet daadwerkelijk te willen mengen in de vleeskeuze van de grootgrutter. Albert Heijn gaat het Nederlands rundvlees vervangen door rundvlees uit Ierland, onder meer omdat de klanten dat lekkerder zou vinden. Van Aartsen ziet de stap van AH als een signaal dat Nederlandse veehouders meer kwaliteit moeten leveren. (ANP)