Nieuwe geldboetes voor FC Utrecht

ZEIST, 13 OKT. FC Utrecht moet zwaar boeten voor het wangedrag van de supporters. De eredivisieclub kreeg gisteren door de tuchtcommissie van de voetbalbond opnieuw twee geldstraffen opgelegd, van 50.000 en van 75.000 gulden. Enkele weken geleden werd de club al beboet voor kwetsende liederen van Utrecht-fans tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax. De beroepscommissie bekrachtigde vorige week de boete van 25.000 gulden.

In de thuiswedstrijd tegen Roda ging de aanhang opnieuw over de schreef. Ditmaal was de donkere Limburgse speler Babangida het mikpunt. Zes dagen later misdroegen de aanhangers zich tijdens Go Ahead Eagles-FC Utrecht. In Deventer mishandelden zij een steward, vochten ze met de ME en richtten ze vernielingen aan. Een vierde vergrijp van de Utrecht-supporters kost de club 100.000 gulden. Bij een vijfde buigt het sectiebestuur van de KNVB zich over de zaak en kan de proflicentie in het geding komen.