'Libië schort uitwijzing van Palestijnen op'

KAIRO, 13 OKT. De Libische leider, Gaddafi, schort zijn beslissing om de 30.000 Palestijnen in zijn land uit te wijzen, op. Dat heeft de Egyptische minister van buitenlandse zaken, Amr Moussa, vanmorgen bekendgemaakt. Binnen twee weken mogen de ongeveer duizend Palestijnen die verblijven in het niemandsland tussen Libië en Egypte, vertrekken naar of hun woning in Libië, aldus de minister, of naar de Palestijnse bestuursautonomie in de Gazastrook. Gadaffi en Amr Moussa bespraken vorige week vrijdag de situatie van de Palestijnen. Gadaffi besloot op 1 september om de 30.000 Palestijnen die in zijn land wonen, uit te wijzen als protest tegen het vredesoverleg tussen Israel en de Palestijnse bestuursautonomie. Egypte weigert om Palestijnen die geen geldige verblijfsdocumenten hebben, toe te laten. Libië is inmiddels gestopt met het verlenen van humanitaire hulp aan de groep Palestijnen die bij de grens met Egypte verblijft, aldus bronnen in het grensgebied. Sinds zaterdag zouden de Libische autoriteiten de dekens die ze aan de Palestijnen hadden uitgedeeld, weer hebben ingenomen en sinds woensdag zouden ze zijn opgehouden met het uitdelen van voedsel. (AFP)