Kwartaalwinst Océ stijgt 17 procent

Kopieermachinefabrikant Océ-van der Grinten heeft zijn winst in het derde kwartaal van dit jaar met bijna 17 procent zien stijgen tot 22,7 miljoen gulden. De omzet nam met 5 procent toe tot 691 miljoen gulden. Het interimdividend blijft gehandhaafd op 0,90 gulden per aandeel. Voor het vierde kwartaal verwacht Océ een voortzetting van de positieve ontwikkeling.

Zonder wisselkoerseffecten zou de omzet met 12 procent zijn gestegen. Het bedrijfsresultaat bedroeg 50,8 miljoen gulden tegen 42,5 miljoen in het derde kwartaal van vorig jaar. Omzet en bedrijfsresultaat werden positief beïnvloed door eerder dit jaar geïntroduceerde produkten voor zowel de tekenkamer- als kantoormarkt.

Over de eerste negen maanden steeg het netto resultaat met bijna 16 procent, van 61,5 miljoen naar 71,3 miljoen gulden. De omzet steeg met 3 procent tot 2,09 miljard. In de tekenkamermarkt daalde de omzet met 4 procent tot 823 miljoen. Zonder wisselkoerseffecten zou de omzet met 4 procent zijn gestegen. De omzet in de kantoormarkt steeg met 8 procent tot 1,27 miljard gulden. Zonder wisselkoerseffecten zou dat 14 procent zijn geweest.