KNZB ontslaat waterpolocoach Ivo Trumbic

DEN HAAG, 13 OKT. Het dagelijks bestuur van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) heeft Ivo Trumbic ontslagen als trainer-coach van de nationale waterpoloploeg. De Kroaat trad in 1991 in dienst van de bond en had nog een contract tot 1 januari 1997.

Aanleiding voor het ontslag van de zestigjarige coach is de verstoorde relatie tussen Trumbic en zijn selectie. Op het olympisch kwalificatietoernooi van vorige maand in Atlanta, waar Nederland teleurstelde met een zevende plaats, bleek dat de meningen over de trainingsmethoden, de wijze van coaching en de tactiek ver uiteenliepen. Het bestuur van de KNZB verwacht dat er geen verdere samenwerking tussen het team en de Kroaat mogelijk is.

Beide partijen overleggen de komende weken over de gevolgen van de ontstane situatie. Intussen zoekt het bestuur naar een opvolger voor Trumbic. De spelersgroep heeft de oud-internationals Hans van Zeeland en Nico Landeweerd als kandidaten naar voren geschoven.