Fischer naar Oranje Zwart

ROTTERDAM, 13 OKT. Hockey-hoofdklasser Oranje Zwart uit Eindhoven heeft gisteren, drie dagen voor het begin van de competitie, de Duitse top-international en strafcornerspecialist Carsten Fischer voor één seizoen gecontracteerd. Zaterdag maakt de verdediger zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch.

Fischer (33), afkomstig van landskampioen en Europa-Cupwinaar HTC Uhlenhorst, ontbrak in augustus tijdens het Europese kampioenschap in Dublin in het Duitse nationale team dat Nederland in de finale na strafballen versloeg. Vorige maand maakte de laatste man zijn rentree tijdens de Champions Trophy in Berlijn. Met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar in Atlanta, waar Duitsland zijn titel verdedigt, haalde bondscoach Lissek de routinier over zich weer beschikbaar te stellen.

Coach Bart van Lith van de Oranje Zwart, afgelopen seizoen in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld, is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Voor beide partijen is dit ideaal. In Duitsland is momenteel de zaalhockey-competitie bezig. Carsten wil zich optimaal voorbereiden op de Spelen en wij willen een keer landskampioen worden. Dat is en blijft de doelstelling. Oranje Zwart heeft ieder jaar opnieuw te maken met een leegloop van spelers. Deze stunt is voor ons de enige manier om ooit het kampioenschap eens naar het zuiden te halen. Met Fischer in de gelederen moet dat lukken.”