Deel Prins Clausplein dit weekeinde dicht

DEN HAAG, 13 OKT. Het Prins Clausplein bij Den Haag, een van de grootste verkeerspleinen van Nederland, wordt dit weekeinde gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Dit is nodig wegens omvangrijke verbouwingen. Automobilisten moeten volgens de verkeerscentrale in Driebergen rekenen op enige vertraging.

Rijkswaterstaat zal in het weekeinde twee fly-overs van het Prins Clausplein aansluiten op de westelijke baanvakken van het knooppunt Ypenburg. Voor verkeer vanuit Utrecht wordt het daardoor mogelijk rechtstreeks naar Den Haag te rijden, zonder in te voegen in het verkeer dat vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Den Haag gaat. Bij grote drukte belemmert het invoegen een vlotte doorstroming.

De aanpassing is onderdeel van de verbetering van de verbinding Amsterdam-Den Haag-Rotterdam, de zogeheten verlengde A4. In het kader van dit project zal de A4 nog worden doorgetrokken tot het knooppunt Ypenburg. De werkzaamheden hieraan zullen eind 1997 worden afgerond.

Weggebruikers van Den Haag naar Rotterdam worden dit weekeinde omgeleid via de A12 richting Gouda en de A20. Van vrijdagavond acht uur tot maandagochtend zes uur is de normale route via de A4 en de A13 ter hoogte van het Prins Clausplein gesloten. Automobilisten die dit weekeinde van Rotterdam naar Den Haag reizen, hebben geen hinder van de werkzaamheden.

De afslag richting Rijswijk/Rotterdam is zowel vanuit Gouda als vanuit Den Haag niet bereikbaar. Verkeer uit Amsterdam kan Rijswijk wel over de A4 bereiken.