Vancom versterkt positie op vervoersmarkt

Het Amerikaanse vervoersbedrijf Vancom heeft zijn positie op de Nederlandse markt verder versterkt. De onderneming, die al enkele busdiensten van (semi-)overheidsbedrijven heeft overgenomen, gaat een samenwerkingsverband aan met De Vier Gewesten uit 't Harde.

Bij De Vier Gewesten werken 850 mensen. Het bedrijf, dat actief is in de provincies Drenthe, Overijssel, Groningen, Flevoland en Utrecht, heeft een wagenpark van totaal 550 touringcars, rouwwagens, taxi's en ambulances.

Als onderdeel van de samenwerking gaat Vancom de directie voeren over De Vier Gewesten. Directeur W.J. Brouwer van deze onderneming treedt toe tot de directie van Vancom. Vancom is druk bezig de Nederlandse markt te veroveren. Vancom is na Greyhound de grootste Amerikaanse busvervoersonderneming. Begin maart werd een samenwerkingsovereenkomst met het GVB en de gemeente Groningen gesloten nadat Vancom eerder in het streekvervoer in Zuid-Limburg was gestapt. De onderneming wil ook in Zeeland diensten overnemen van streekvervoerders.

De activiteit van Vancom in Nederland is een direct gevolg van het overheidsbeleid om ook commerciële derden toe te laten op de vervoersmarkt.

Vancom wordt geleid door Terry van der Aa, een Nederlandse emigrant, die al jaren in de VS woont. Daar heeft hij een vervoersbedrijf opgebouwd met 6000 medewerkers.