Utrechter overlijdt na steekpartij voor school

UTRECHT, 12 OKT. In het Utrechtse Diaconessenhuis is vanochtend een 17-jarige jongen overleden aan de gevolgen van een steekpartij. Die had twee dagen eerder plaats voor de ingang van een vestiging van het Prisma-college voor voorbereidend beroepsonderwijs, MAVO, HAVO en VWO aan de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht.

Een andere 17-jarige jongen ligt nog met wonden aan arm en buik in het AZU-ziekenhuis. Zijn toestand is volgens de politie redelijk.

Dinsdag rond kwart voor 11 raakten leerlingen van de school om voor de politie nog onduidelijke redenen slaags met buitenstaanders. Beide jongens van wie er een leerling is op het Prisma college, wilden tussenbeide komen, maar werden met een steekwapen ernstig gewond.

De vechtpartij heeft op de school voor veel onrust gezorgd. Om die weg te nemen schreef het schoolbestuur nog dezelfde dag een brief aan alle ouders en leerlingen en riep het de hulp in van bureau slachtofferhulp en politie.

Na de steekpartij gingen twee verdachten er op de brommer vandoor. Een van hen werd kort daarop aangehouden, naar de andere wordt nog gezocht. De politie kent al wel zijn identiteit. Het zijn geen leerlingen van het Prisma-college. Over de aanleiding tot de ruzie heeft de politie nog geen mededelingen gedaan.