'Noorwegen taaie ploeg'

ROTTERDAM, 12 OKT. Nederland moet op 15 november in ieder geval scoren tegen Noorwegen om een kans te maken de EK-eindronde van volgend jaar te halen. De Noorse ploeg toonde gisteravond in een oefenduel in Oslo tegen Engeland opnieuw aan een solide verdediging te hebben. De wedstrijd eindigde in 0-0. De Engelse bondscoach Terry Venables noemde Noorwegen na afloop “een uitermate taaie ploeg”.

Het was een zeer teleurstellende wedstrijd. De toeschouwers in het Ullevaal-stadion tracteerden de spelers na het eindsignaal op een fluitconcert. Uitgespeelde mogelijkheden waren schaars. Noorwegen had er een paar, Engeland nauwelijks één. In de slotfase liet de Noorse doelman Thorstvedt een voorzet van invaller Stone los, maar Berg werkte de bal over de achterlijn. Johnson heerste als vervanger van de gestopte Bratseth met overtuiging in het centrum van de Noorse defensie.

Het duel in Oslo was Engelands eerste interland op vreemde bodem sinds de wedstrijd in februari tegen Ierland. Die werd toen na 27 minuten gestaakt door de Nederlandse scheidsrechter Jol wegens ongeregeldheden op de tribunes. De veiligheidsmaatregelen waren gisteravond verscherpt. De 400 meegereisde Engelse supporters hielden zich echter rustig.