Komst Haan naar Feyenoord dubieus

ROTTERDAM, 12 OKT. Jorien van den Herik, voorzitter van Feyenoord, sluit niet uit dat de komst van trainer Arie Haan afketst. De voorzitter begint ongeduldig te worden nu is gebleken dat de beoogde opvolger van Van Hanegem lastig onder het contract met zijn huidige werkgever PAOK uitkomt. Haan heeft inmiddels zijn advocaat in Griekenland ingeschakeld om een breuk te forceren. “Binnen 24 of 48 uur wil ik duidelijkheid”, zei hij.

Van den Herik, die Haan zaterdag in Stuttgart tot medio 1997 vastlegde, weigerde gisteren een uiterste termijn te noemen. “Maar als Haan er niet in slaagt bij PAOK weg te komen, gaan we gewoon op zoek naar een ander. Ik heb de lijst van trainers nog bewaard, daar staan namen genoeg op.”

Haan reageerde vanuit Thessaloniki gelaten op het standpunt van Van den Herik. “De zaak met Feyenoord loopt dood als de afwikkeling van mijn contract bij PAOK te lang gaat duren”, erkende de 46-jarige coach. “De topwedstrijden tegen Everton en Ajax komen eraan. Als ik voor die tijd niet in Rotterdam ben neergestreken, ben ik te laat. Dat realiseer ik me heel goed.”

Haan is sinds maandag in onderhandeling met het bestuur van PAOK om zijn contract te ontbinden. Voorzitter Thomas Voulinos, die de oud-international aan zijn contract wil houden, liet zich bij de eerste twee gesprekken niet zien of horen. Wel eiste de Griekse zakenman via zijn manager een afkoopsom van 500.000 mark.

“Een belachelijk bedrag”, meende Haan. “Ik wil graag naar Feyenoord, maar niet voor dat bedrag. Want het is nog steeds de bedoeling dat ik alles uit eigen zak betaal. Een ton of anderhalve ton wil ik nog schuiven. Zo'n bedrag heb ik toch nog tegoed voor de plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen. Van den Herik heeft al wel laten doorschemeren dat Feyenoord in financieel opzicht eventueel wil bijspringen.”

Haan wil deze week een opening forceren in de besprekingen. Daartoe heeft hij Voulinos aan de onderhandelingstafel uitgenodigd. “Hij heeft 51 procent van alle aandelen van PAOK en kan dus doen en laten wat hij wil”, zei Haan. “Hij is de enige die een beslissing kan en mag nemen. Daarom heb ik hem vandaag gebeld om een afspraak te maken. Ik zie geen andere oplossing om bij PAOK weg te komen. Ik moet hoe dan ook met mijn advocaat bij de voorzitter langs. Ik wilde de zaak eerst zonder inmenging van juristen afhandelen, maar dat blijkt helaas niet mogelijk.”

Haan zegt geen spijt te hebben van zijn flirt met Feyenoord. “Ik kan niets aan de huidige situatie doen”, stelde hij. “De boel is in Griekenland uit de hand gelopen omdat er in Stuttgart veel pers met Van den Herik was meegekomen. Al die publiciteit heeft mijn relatie met PAOK onnodig onder druk gezet.” (ANP)