GKf

Het begon als een vriendenclubje, dat rond de keukentafel boomde over het vak en plannen maakte voor exposities en boeken, en het ontwikkelde zich tot een van de toonaangevendste factoren in de na-oorlogse Nederlandse fotografie: het GKf, beroepsvereniging van fotografen. De beste Nederlandse fotografen maken (of maakten) er deel van uit: van Eva Besnyö, Carel Blazer en Cas Oorthuys tot Paul Huf, Willem Diepraam en Johan van der Keuken.

Dit jaar viert het GKf haar vijftigjarig bestaan. In het kader van het jubileum is van 14 okt t/m 19 nov in het Nederlands Fotoinstituut de tentoonstelling Lichtjaren te zien, met werk van 40 GKf-leden uit de periode 1945-1995. Zo 5 nov neemt staatssecretais Nuis in het NFi het eerste exemplaar in ontvangst van het jubileumboek 'GKf 1945-1995'.

Witte de Withstraat 63, Rotterdam. Open: di t/m zo 11-17u. Inl 010-2132011