Foto

Foto: Paardenbezitters stonden gisterochtend in Vianen te wachten op de keurmeesters. In deze Zuidhollandse gemeente had de 724ste editie van de jaarlijkse paardenmarkt plaats. De markt begon zoals ieder jaar om half negen 's ochtends met een keuring. Onder de deelnemers waren geldprijzen te verdelen voor verschillende keuringsrubrieken.Het mooiste paard van de markt werd uitgeroepen tot dagkampioen. Ook de 'monsterknechten' die de paarden aan de keurmeester presenteerden, konden in de prijzen vallen. Zoals gewoonlijk kregen de bezoekers van de markt erwtensoep geserveerd. 's Middags stonden de traditionele ringsteekwedstrijden op het programma. Vanaf de avond was Vianen in de ban van verschillende traditionele volksspelen, zoals koekslaan en touwtrekken. De bruggen en stadsgrachten waren versierd met lampen. (Foto Evelyne Jacq)