Capa City dichtbij grote vastgoed-deal

Het vastgoedfonds Capa City Realty is dichtbij een overneming van een deel van de vastgoedportefeuille van het GAK (Gemeentelijk Administratie Kantoor). De te kopen panden hebben een waarde van ongeveer een half miljard gulden. De huidige portefeuille van Capa City heeft een omvang van ongeveer 400 miljoen.

Het gaat om 38 gebouwen, vooral districtskantoren. Daaronder vallen onder meer het hoofdkantoor in Amsterdam (Bos & Lommer) en kantoren in Rotterdam en Rijswijk. “We hopen de zaak vóór de jaarwisseling af te ronden”, aldus directeur E. van Erkelens van Capa City tegenover het ANP.

Bij aankopen hanteert Capa City in principe als formule om 60 procent van de transactie in contanten te betalen en 40 procent in aandelen. Daarmee zou het GAK evenwel een te grote aandeelhouder. Erkelens zegt hierover: “We willen het GAK maximaal voor 40 à 45 procent laten deelnemen. Dus misschien valt er iets te bedenken als convertibele obligaties, rentedragend papier dat op termijn in aandelen kan worden omgewisseld.”

Door middel van eenzelfde soort constructie kwam begin dit jaar aannemer NBM Amstelland bij het vastgoedfonds binnen en is nu voor 27 procent aandeelhouder. Ikea-dochter Inter Ikea houdt een belang van 28 procent in het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde Capa City Realty.