Turner zoekt animatietalent in Europa

AMSTERDAM, 11 OKT. Turner Broadcasting System (TBS), eigenaar van onder meer Cartoon Network, wil 20 miljoen dollar (ongeveer 32 miljoen gulden) investeren in animatietalent.

TBS, bekend van de wereldomspannende nieuwszender CNN, is vooral op zoek naar Europees talent: regisseurs, tekenaars en schrijvers. In drie jaar tijd moet de jacht 48 nieuwe korte tekenfilms opleveren. Claire Quintin, medewerkster van TBS in Londen, zei gisteren in Amsterdam dat bij de nu uitverkozen filmmakers geen Nederlanders zitten. Tot de uitverkorenen behoort wel de Italiaan Bruno Bozzetto, wiens korte film Help! begin 1996 wordt uitgezonden. Door deze vorm van talentenjacht denkt TBS de concurrentie met marktleider Disney beter aan te kunnen. In Nederland zijn anderhalf miljoen huishoudens via de kabel op Cartoon Network aangesloten. Door de overname van TBS door Time-Warner ontstond vorige maand het grootste mediabedrijf ter wereld. (ANP)