'Onderhandelingen Iraakse Koerden in Iran vruchtbaar'

TEHERAN, 11 OKT. Twee rivaliserende Iraaks-Koerdische partijen hebben tijdens vredesbesprekingen in de Iraanse hoofdstad Teheran aanzienlijke vooruitgang geboekt, aldus het officiële Iraanse persbureau IRNA. De Patriottische Unie van Koerdistan (PUK) en de Koerdische Democratische Partij (KDP) zijn het onder andere eens dat er in mei in Iraaks Koerdistan verkiezingen worden gehouden, en dat de uitslag onvoorwaardelijk wordt gerespecteerd. IRNA sprak wel nog van “meningsverschillen op sommige punten”. Dergelijke meningsverschillen hebben eerdere bijna-akkoorden uiteindelijk getorpedeerd. De KDP en de PUK zijn al geruime tijd slaags in het de facto onafhankelijke 'Vrij Koerdistan', waarbij onder andere de verdeling van tol-gelden een belangrijke rol speelt. IRNA meldde niet of een begin van een oplossing voor deze kwestie is gevonden. (AP, AFP, Reuter)