Foto

Foto: DEN HAAG - Uit twee drugspanden aan de Vinkensteijnstraat in het Haagse Valkenboskwartier is vanochtend de inboedel verwijderd. Gisteren werden de beide panden al gesloten wegens drugsoverlast. De panden waren zeer vervuild en werden gisteren ingespoten met verdelgingsmiddelen tegen ongedierte, vooral kakkerlakken. Een van de panden werd nog bewoond door zes mensen, van wie er tijdens de ontruiming gisteren één in het huis verbleef. Deze bewoner is naar het politiebureau overgebracht. De drugsoverlast heeft zich het afgelopen jaren deels verplaatst van de Schilderswijk, de Stationsbuurt en het centrum naar het Regentessekwartier en het Valkenboskwartier. Het beleid van de gemeente Den Haag is er op gericht om in overleg met bewoners en in samenwerking met de politie zo snel mogelijk overlast gevende drugspanden te sluiten en dicht te timmeren. De afgelopen vijf weken zijn zes van de tien 'dealpanden' in enkele straten van het Valkenboskwartier gesloten. Vijf dealers zijn aangehouden en zitten nog steeds vast. In totaal heeft de politie dit jaar twintig drugspanden in Den Haag gesloten. Daarbij wil men niet zozeer de drugsverslaafden aanpakken als wel de drugsdealers. Volgens een woordvoerder van politie ondervindt Den Haag geen gevolgen van de strengere aanpak van het drugstoerisme door de Rotterdamse politie. “We hebben hier geen drugstoeristen”, aldus de woordvoerder. (Foto Bas Czerwinski)