Cinekid 1995

Met een speciale voorstelling van Lang leve de koningin van Esmé Lammers wordt aanstaande zaterdag officieel Cinekid 1995 geopend. Tot en met 22 oktober worden in De Meervaart in Amsterdam enkele tientallen kinderfilms en -televisieprogramma's vertoond, waarvan sommige tot eind oktober ook te zien zullen zijn op 25 andere plaatsen in het land.

Zestien nieuwe jeugdfilms uit de hele wereld, waaronder The Secret of Roan Inish van John Sayles en The Cure van Peter Horton, dingen tijdens de negende editie van het festival mee naar de Cinekid Awards. Voor de traditionele Kinderkast-tv-prijzen voor Nederlandse produkties zijn zes programma's genomineerd die niet alleen continu in de Meervaart te zien zijn, maar die ook op 18, 19 en 20 oktober herhaald worden op Nederland 3: Pepette van Ben Sombogaart, De legende van de Bokkerijders van Karst van der Meulen, Link van Ruud Schuitemaker, Een naam in Israel van Jennie Nabers, Het Jeugdjournaal van de NOS, en de Nederlands-Duitse coproduktie NLD-TV. Inl. 020-6247110.