Weer schietpartij in Karachi

KARACHI, 10 OKT. Bij een schietpartij in de Pakistaanse stad Karachi zijn vandaag vijf leden van de militante Mohajir Nationale Beweging (MQM) gedood, onder wie een van de leiders, Fahim. Dat heeft de politie meegedeeld. Volgens de officiële lezing werden enige gevangen leden van de MQM door de politie meegenomen naar een wijk van Karachi waar zich vermoedelijk andere 'terroristen' ophielden. Er deed zich vervolgens een schietpartij voor, waarbij de MQM-leden werden gedood. Onder de politieagenten vielen geen slachtoffers. Het was de derde keer in twee weken dat gevangenen tijdens hun hechtenis om het leven kwamen. De MQM zegt dat de politie haar leden 'op de vlucht' doodschiet en anderen daarvan beticht. Regering en MQM geven elkaar de schuld van het geweld dat dit jaar in Karachi al aan meer dan 1.500 mensen het leven heeft gekost. De beweging strijdt voor meer politieke en economische rechten voor de Mohajirs, Urdu-sprekende moslims die na de opdeling van India in 1947 naar Pakistan zijn gevlucht en de meerderheid van de bevolking van Karachi vormen. (Reuter)