Veertiende gouden plak voor turner Tsjerbo

SABAE, 10 OKT. Vitaly Tsjerbo heeft gisteren en vandaag in de Japanse plaats Sabae zijn dertiende en veertiende gouden medaille tijdens een wereldtitelstrijd turnen veroverd. Tsjerbo, winnaar van de olympische meerkamp van Barcelona in 1992 en wereldkampioen meerkamp in 1993, won gisteren de eerste toestelfinale van de dag, de oefening op de vloer. De Witrus kreeg van de jury voor zijn bijna perfecte uitvoering 9,812 punten. Vanochtend won hij de brug met eveneens een score van 9,812, Zondag moest Tsjerbo tevreden zijn met zilver in de zeskamp achter de Chinese winnaar Li Xiaoshuang. Vandaag behaalde Tsjerbo bovendien brons bij de sprong. In de twee andere toestelfinales van gisteren ging de wereldtitel naar de voor Zwitserland uitkomende Chinees Li Donghua (voltige, 9,762 punten) en de Italiaan Juri Chechi (ringen, 9,850). Bij de vrouwen werden gisteren twee onderdelen afgewerkt. Wereldkampioene meerkamp Lilia Podkopajeva uit de Oekraïne en de Roemeense Simona Amanar deelden de titel op de paardsprong (9,781), de Russische Svetlana Tsjorkina won het goud op de brug ongelijk (9,900). Vanochtend won de Chinese Mo Huilan de evenwichtsbalk.