Skopje ratificeert de overeenkomst met Griekenland

SKOPJE, 10 OKT. Het Macedonische parlement heeft gisteren het vorige maand gesloten akkoord met Griekenland geratificeerd. Daarmee is een nieuwe horde op de weg naar de normalisering van de betrekkingen tussen beide landen genomen. Eerder had het Macedonische parlement al de vlag van het land veranderd en daarmee voldaan aan een van de bepalingen van het akkoord met Athene. Premier Branko Crvenkovski van Macedonië prees de ratificatie van het akkoord als een bewijs van de “eerlijke wens” de relaties met Griekenland te normaliseren. Het akkoord met Griekenland, zei hij, maakt een eind aan “een van de moeilijkste perioden” in de recente geschiedenis van het Macedonische volk. Het opent volgens de premier bovendien de weg naar de normalisering van de betrekkingen met Joegoslavië, het noordelijk buurland van Macedonië. (Reuter, AFP)