Piet te Nuyl

Oud-directeur van de VARA-televisie Piet te Nuyl is zondag in Goes op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Direct na de oorlog begon Te Nuyl als omroeper bij Radio Herrijzend Nederland. Drie jaar later stapte hij over naar de VARA waar hij in 1952 tv-directeur werd, een functie die hij tot 1979 bekleede. Te Nuyl wordt beschouwd als een van de grondleggers van de VARA-televisie. Samen met Gijs Stappershoef organiseerde hij de eerste nationale finales van het songfestival. Onder leiding van Te Nuyl bracht de VARA spraakmakende programma's zoals Zo is het... op het scherm. Verder was Te Nuyl veertien jaar lang voorzitter van de stichting Conamus, die zich beijvert voor de Nederlandse lichte muziek. Ook was hij docent media- en programmabeleid aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.