Correcties & Aanvullingen

Srebrenica

In de krant van 19 september hebben wij ten onrechte boven een artikel over de val van Srebrenica de kop geplaatst 'Voorhoeve verzweeg nachtelijk overleg' (Pagina 3). Minister Voorhoeve heeft in zijn brief aan de Tweede Kamer weliswaar geen gewag gemaakt van het nachtelijk overleg op 10 juli tussen overste Karremans van Dutchbat en de burgemeester van Srebrenica over ophanden zijnde luchtaanvallen van de NAVO. Maar in het daaropvolgende debat in de Kamer op 5 september heeft de bewindsman expliciet gezegd dat “op 10 juli, de dag voor het slotoffensief van de Serviërs, (...) de commandant van Dutchbat met de burgemeester van Srebrenica uitgebreid heeft gesproken over het feit dat hij luchtsteun had aangevraagd en dat naar zijn verwachting de luchtsteun in bepaalde gebieden zou komen”.

Maleisië

In de krant van vrijdag 6 oktober (Geen zang en dans in Kuala Lumpur, pagina 6) werd Kuala Lumpur de hoofdstad van de Maleisische deelstaat Kelantan genoemd. Kuala Lumpur is echter de hoofdstad van Maleisië.