Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Vijftien speelsters in volleybalselectie

WOERDEN, 9 OKT. Bert Goedkoop heeft vijftien volleybalsters geselecteerd voor de World Cup van volgende maand in Japan. Op het toernooi met twaalf landen verdienen de nummers één tot en met drie een olympisch ticket.

De selectie bestaat uit de twaalf speelsters die vorige week in Arnhem de Europese titel bemachtigden, plus de afvallers Saskia van Hintum, Sandra Wiegers en Claudia van Thiel. Cintha Boersma (Roma) en Henriëtte Weersing (Modena) behoren ook tot de groep van vijftien, maar het is onzeker of beide speelsters toestemming van hun werkgevers krijgen om in Japan te spelen. Eind oktober brengt Goedkoop de selectie terug naar twaalf speelsters.