Tsjechisch elftal verslaat Wit-Rusland

ROTTERDAM, 9 OKT. Het voetbalelftal van Tsjechië heeft zaterdag in Minsk met 2-0 gewonnen van Wit-Rusland. In kwalificatiegroep 5 voor het Europees kampioenschap staat Tsjechië tweede, achter Noorwegen, maar voor Nederland. Als Tsjechië in eigen land de laatste groepswedstrijd wint van Luxemburg is de ploeg zeker van deelname aan het EK, volgend jaar in Engeland.

In Wit-Rusland, waar Nederland deze zomer verloor, scoorden Fridec en Berger voor Tsjechië. Nederland speelt woensdag uit tegen Malta; Luxemburg voetbalt dezelfde dag thuis tegen Wit-Rusland. De beslissing in de groep valt pas op 15 november als Oranje in Rotterdam tegen Noorwegen speelt.

Kroatië speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Italië. De Kroaten staan eerste in groep 4 en zijn zeker van plaatsing voor het EK. Italië kan nog worden achterhaald door Litouwen en Oekraïne. De Italianen speelden bijna de gehele wedstrijd met tien man. De Nederlandse scheidsrechter Jaap Uilenberg stuurde na negen minuten doelman Luca Bucci uit het veld wegens een handsbal buiten het strafschopgebied. Italië nam in de 29ste minuut de leiding door een treffer van Albertini. Kort voor rust maakte Suker uit een strafschop gelijk.

Duitsland won in groep 7 met 6-1 van Moldavië. De Bulgaren wonnen met 3-0 van Albanië. België, dat al is uitgeschakeld, won met 2-0 van Armenië.