Nederland-Jong Oranje

Ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd van komende woensdag op en tegen Malta speelde het Nederlands elftal zaterdagmiddag in Amsterdam een oefenwedstrijd van twee keer dertig minuten tegen Jong Oranje. Het A-team won door doelpunten van Youri Mulder (2), Marc Overmars (2), Ronald de Boer en Orlando Trustfull. Vitesse-aanvaller Makaay scoorde tegen. In de eerste helft speelde Nederland met Van der Sar, Reiziger, Frank de Boer, Blind, Numan, Ronald de Boer, Seedorf, Witschge, Overmars, Kluivert en Mulder. Bondscoach Guus Hiddink liet weten op Malta waarschijnlijk met dezelfde elf te beginnen.

Hiddink zei zaterdag optimisch te zijn over Oranje's kansen op kwalificatie. “Na de nederlaag tegen Wit-Rusland leken we uitgeschakeld. Gelukkig kregen we van Luxemburg (dat Tsjechië verrassend versloeg, red.) een handreiking. Die moeten we oppakken.”