Leider van coup op Comoren in Franse gevangenis

PARIJS, 9 OKT. Bob Denard, de leider van de mislukte staatsgreep van tien dagen geleden op de Comoren, is zaterdag opgesloten in de Parijse gevangenis La Santé. Denard (66) gaf zich donderdag over aan de interventiemacht die Frankrijk naar de eilandengroep in de Indische Oceaan had gezonden. Denard, die in het verleden betrokken was bij staatsgrepen in diverse landen, is aangeklaagd wegens het illegaal verlaten van Frankrijk. De premier van de Comoren, Mohamed Caabi el Yachrouti, heeft zichzelf benoemd tot leider van een interim-regering zonder de president, Said Mohamed Djohar (77), die wordt beschuligd van corruptie, verduistering en nepotisme. Djohar op zijn beurt noemde de nieuwe regering “illegaal” en zei zichzelf nog steeds te beschouwen als president. Djohar, die tijdens de staatsgreep door Denard was vastgehouden, is door de Fransen geëvacueerd naar het nabijgelegen eiland La Réunion. (AP)