Colin Jackson ruziet met Britse atletiekbond

LONDEN, 7 OKT. Colin Jackson, wereldrecordhouder op de 110 meter horden, neemt volgend jaar niet deel aan door de Britse atletiekbond (BAF) georganiseerde wedstrijden. De atleet voelt zich gekwetst door Peter Radford, de voorzitter van de nationale federatie.

Die veroordeelde Jackson omdat hij drie maanden geleden “wegens een blessure” niet deelnam aan de nationale kampioenschappen maar een dag daarna wel startte bij een internationale wedstrijd in Padova.

“Ik zal nooit meer voor de BAF uitkomen zolang Radford voorzitter is”, vertelde Jackson. “Hij heeft mij behandeld als een schooljongen. Hij noemde mij een leugenaar en had het lef mij in aanwezigheid van een heleboel mensen te beledigen.”

De atleet zegt niet, zoals Radford beweert, voor het geld in Padova te zijn gestart. “Het was voor mij de juiste wedstrijd onder de juiste omstandigheden. Het beetje respect dat ik misschien voor Radford had, heb ik verloren.”

Jackson zal tijdens het indoorseizoen in Australië starten. In het buitenseizoen wil hij voornamelijk wedstrijden in Europa lopen en voor zijn club in Wales. De Brit is alleen van plan te starten bij de nationale kampioenschappen om kwalificatie voor de Olympische Spelen volgend jaar in Atlanta af te dwingen. (Reuter)