Bouwfonds Nederlandse Gemeenten neemt HNG over

Het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten verwacht per 1 januari 1996 het Hypotheekfonds Noordbrabantse Gemeenten (HNG) over te nemen. Daartoe hebben beide partijen een intentieverklaring ondertekend. De hypotheekportefeuille van HNG bedraagt ruim 4,2 miljard gulden. Beide fondsen proberen gedwongen ontslagen te voorkomen.

Voor 24 van de 47 HNG-werknemers garandeert Bouwfonds voor tien jaar de werkgelegenheid in Eindhoven. Tien personeelsleden krijgen een vertrekregeling voor oudere medewerkers aangeboden. Voor de resterende dertien wordt een andere functie gezocht binnen het fonds. De mogelijkheid bestaat dat deze medewerkers naar Hoevelaken verhuizen.

De overname komt geenszins als een verrassing. Tussen HNG, een intergemeentelijke hypotheekbank waarin 120 Brabantse gemeenten en drie Gelderse gemeenten deelnemen, en het landelijk actieve Bouwfonds was al sprake van een verregaande samenwerking.

Bouwfonds, met een portefeuille van ruim 14 miljard gulden aan eigen hypotheken en 3 miljard in beheer voor derden, is de grootste projectontwikkelaar in de Nederlandse woningbouw en de vijfde hypotheekverstrekker in het land. Bouwfonds telt ongeveer 1500 medewerkers.