Bestuur Fisons wijst hoger bod ook af

Het Franse chemie- en farmacieconcern Rhône-Poulenc heeft zijn bod op de Britse farmaciefabrikant Fisons opgetrokken tot ruim 1,8 miljard pond (4,6 miljard gulden). Desondanks houdt het bestuur van Fisons de boot af en heeft de aandeelhouders ontraden op het nieuwe bod in te gaan.

Rhône-Poulenc biedt nu 265 pence per aandeel in contanten na een eerder bod van 240 pence. Fisons handhaaft echter het bezwaar dat het bod de onderneming onderwaardeert. Fisons is vooral sterk in medicijnen tegen astma en allergieën. Volgens Rhône-Poulenc zijn de aandeelhouders gebaat bij een overname omdat Fisons' belangrijkste medicijn, Intal, al 27 jaar oud is. De verkoop neemt af en er komt steeds meer concurrentie. Doordat Fisons onderzoeksactiviteit is verkocht, is het Britse bedrijf niet meer in staat nieuwe produkten te ontwikkelen, aldus de Franse lezing.