Voetbalstadion mogelijk ijsbaan

WAGENINGEN, 6 OKT. Het stadion van de voormalige, inmiddels failliete voetbalclub FC Wageningen kan begin 1997 omgetoverd zijn in een officiële wedstrijdijsbaan. Ombouwen van het voormalige voetbalveld tot een ijsvloer met een baan van 400 meter kost ongeveer elf miljoen gulden. Dat hebben de voorzitters van de ijsclubs in Wageningen, Ede en Rhenen vanmorgen bekendgemaakt.

Voorzitter L. Oldenkamp van de stuurgroep IJsbaan Wageningen bood vandaag een onderzoeksrapport naar de mogelijkheden voor een ijsbaan op de Wageningse Berg aan wethouder Blankenstijn van de Gelderse gemeente aan. Uit dat rapport blijkt dat er nauwelijks belemmeringen zijn een ijsbaan te vestigen in het oude voetbalstadion. De Wageningse gemeenteraad beslist op 24 oktober over de bestemming voor het sportterrein.